igoarcompany
 
 
We have provided proofreading and editorial services for both students and teachers and have academic editors for most subjects offered by EU universities.
Balkanika
BALKonf.Volume 1
BALKonf.Volume 1 12.08.2015 | 12:00
Pas punimeve intensive, multidisiplinare të stafit të IGOAR dhe Bordit Editorial të BALKANIKA si dhe kontributit të pa çmimim të studiuesve dhe hulumtuesve shkencorë, Profesorëve dhe Kolegëve shkencorë të rinj, ju bëjme me dije se edicioni i parë i Konferencës BALKonf (ISBN 978 895 158 5898). Ka filluar të organizohet sipas itinerarit te prezantimeve virtuale 2 here në javë; çdo të enjëte dhe të diele nga ora 18: 35.  
 
Ju falenderojmë për bashkëpunimin të gjithëve ju që besuat në përkushtimin tonë dhe ftojmë të gjithë, doktaronatët, hulumtuesit dhe studiuesit që të bëhen pjesë e kontributit në numrin e ardhshëm!
 
 
Më poshtë janë punimet  e paranuara deri më tani; 
 
Kopertina  e librit te Konferences 
 
Bordi Editorial i joni përbëhet nga emra të shquar të shkencës si:
     Imeri F., Kosovë
     Hoxha R., Kosovë,
     Berisha A., Shqipëri,
     Mazreku A., Austri
     Farooq M,. USA
     Kibride E., UK etj. 
 
 
 

 Is prostitution a violation of human rights?
Elizabeta Imeraj
Abstract:
Prostitution is and has long been a constant presence both in society and in the political debate, a debate that is still highly topical, both in Scandinavia and internationally. The statutory prohibition against the purchase of sexual services in Albania, some Nordic countries have chosen to follow, now stands in marked contrast to the corresponding example German legalization of prostitution. Worldwide, states have historically made several attempts to prevent the occurrence of prostitution of a variety of different reasons and with a variety of approaches. The reasons have always been diverse, ranging from the preservation of morality to the maintenance of public order and protection against sexual exploitation of women. ... 
 
Shkarko këtu punimin e plotë  
 
___________________________________________________________________________________________________________________
 
 
SISTEMI FOLJOR I NDRE MJEDËS
Fitore Imeri
Abstrakt:
Duke folur per Ndre Mjeden dhe rolin e tij ne gjuhen shqipe, Kolec Topalli do ta cilesonte ate si nje artist te fjales dhe njohes i mire i gjuhes, levrues i rralle i saj dhe gjuhetar me vlera te medha. "Ne vepren e tij, vijoi Topalli, gershetohet mjeshteria poetike me gjuhetarin e shquar, duke dhene shembullin e perdorimit te sakte te gjuhes, me ndertime fjalish e sintagmash, sipas natyres se shqipes, te cilat mund te gjejne shume lehte udhen per t'u perdorur ne ditet e sotme". 
Kumtesa e prof. dr. Kolec Topallit, "Ndre Mjeda dhe pasurimi i gjuhes shqipe" ishte e mbushur me shembuj konkrete te perdorimit te gjuhes nga poeti i shquar, interpretimi i te cilave ne auditor nga kumtuesi krijoi emocione per te pranishmit. "E gjithe kjo pasuri gjuhesore e vepres se ketij poeti te talentuar, qe nuk eshte perfshire ne Fjalorin e Gjuhes se Sotme Shqipe, mund te rigjallerohet, duke pasuruar gjuhen e sotme shqipe, qe sipas shprehjes se Bardhit, "po prishet e po bastardohet sa ma pare te ve".  Ndersa, duke iu referuar vepres poetike, Kolec Topalli tha se "te Mjeda gjejme jo vetem fjale te shqipes, te perdorura me mjeshtri dhe elegance, por edhe forma gramatikore me vlera te vecanta, sintagma dhe frazeologji, qe i japin gjuhes se ketij artisti zhdervjelltesi te vecante dhe thellesi mendimi, qe jepen me fjale te pakta". Topalli shtoi se "ne to gjendet shkurtesia e shprehjes, lakonizmi, ekonomia gjuhesore, te cilat poeti i mori ne te folmen e vendlindjes dhe i perpunoi me tej".
 
 
Shkarko këtu punimin e plotë  
 
Balkanika
Social Networks